It's my life

Direktlänk till inlägg 23 juni 2009

Fång

Av Stina - 23 juni 2009 21:37

är nåt jag aldrig riktigt varit i kontakt med hittils och nåt jag hoppas jag slipper även hädanefter.

Enligt min hovslagare ökar antalet fånghästar varje år och iår har dom tydligen fått in väldigt många fall på kliniken där han jobbar.

Han gav ju mig en liten varning ang Billan i vintras med tanke på hennes hull, och det är något jag går och grunnar på nu när hennes magomfång ökar igen.

Hon har väldigt lätt för att lägga på sig lilla damen. Hon går nu ihop med Vincent i små hagar där gräset inte är speciellt kraftigt.

Dom hagar jag har är små och jag flyttar hästarna emellan hagarna med några veckors mellanrum.

Billan börjar ändå se ut som en fotboll - och på Vincent kan man fortfarande skymta revben och höftknölar. ( varför fick jag en av varje sort ???? )


En av anledningarna till mina fångtankar är den nya hästen som kommit till oss.

Ett 17 årigt connemarasto som nyligen haft fång och som nu går ihop med Mulle i vår bergshage där vi i stort sett inte har något bete.

Jag inser efter att ha pratat med ägarna hur lite jag egentligen vet om fång och har suttit och läst lite om det nu ikväll.

Ju mer jag läser ju mer ångest får jag ( japp, det är jag i ett nötskal ) och nu sitter jag mest och undrar hur jag varit så lyckosam genom åren och klarat mig från detta ???


När jag var uppe hos Mulle och kompisen i hagen tidigare ikväll tyckte jag att stoet ömmade och rörde på sig väldigt ovilligt och stelt.

Hon var inte sådan kvällen innan så jag tog det säkra före det osäkra och ringde till ägarna.

Dom hade varit ute 5 ggr idag redan och inte märkt nåt konstigt men dom skulle komma en gång till.

Skönt nog så var det inget utan "normalt" för henne just nu.

Ändå sitter jag med en oro i magtrakten och ska nog gå upp och kika en gång till innan jag lägger mig för säkerhets skull ....

Det är nog tur att jag inte har nån fånghäst för då hade jag nog varit ett nervvrak vid det här laget !!!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 27 maj 2023 14:25


maskrosor är vackra i sina olika stadier.

Av Stina - 19 september 2021 18:52


har firat 18 år tillsammans, det gjorde vi med att köpa oss en brödbakmaskin och äta på McDonalds ... inga stora festligheter här inte ? ...

Av Stina - 29 oktober 2020 19:32


var det som gällde idag ihop med A. Jag klippte Puttes enorma hovskägg medans A klippte Gurra innan hästarna fick gå ut. Så stalljobb, hjälpte till med att ha på medicin på kaninen som kliar sig och efter det lite kaffe. När hästarna ätit färdigt...

Av Stina - 27 oktober 2020 19:19


hade jag stallet medans A jobbade men pga en riktigt hemsk huvudvärk vart det inget pyssel med hästarna. Efter det har jag varit krasslig några dagar så har mest varit sängliggande men nu börjar det vända. Lite pyssel i scraprummet har det dock bl...

Av Stina - 23 oktober 2020 20:05


Var gubben och jag inne på idag. Mycket folk men mindre än väntat faktiskt. Vi kom ut med lite städ och hygiengrejjer, fågelmat, servetter i storpack, nya lampskärmar till sovrumslamporna och en ny fin lampa till köksfönstret. Mycket mer kunde de...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards