It's my life

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2009

Morgonfodring

Av Stina - 3 oktober 2009 07:14

Om jag bortser från att det är lite tungt att kliva ur min sköna säng tidigt, så gillar jag att morgonfodra.

Man möts av gnäggningar och förväntansfulla hästar som kikar ut ur sina boxar.

Det blir lite skrapningar och nån spark när dom tycker det tar för lång tid - men så när alla fått hörs bara belåtna tuggningar =)

Att lyssna på hästar som tuggar hö är ett av dom mest rofyllda ljud som finns ... står jag en stund och lyssnar så riktigt känner jag hur stressen försvinner ur kroppen.


När jag återupptog mitt hästintresse för en del år sen så var jag sjukskriven för utbrändhet.

Har haft några perioder ( år ) av mitt liv med utbrändhetsdepressioner, medicinering odyl.

Inte blev jag väl egentligen bättre av att gå hemma och inte träffa folk, utvecklade en hemsk social fobi och panikångest under de här åren.

Sedan jag lät hästarna komma in i mitt liv igen har jag mer att göra än jag någonsin haft - men mår bättre än jag gjort på länge.

När jag drabbas av ångest går jag ner till hästarna - en stund i deras närvaro blåser bort ångesten snabbare och bättre än någon medicin lyckats med.

Idag är jag medicinfri sen några år tillbaka - har inte varit sjukskriven sen jag skaffade häst och har dessutom gått upp i arbetstid...


Bild på Mulle förärad en tjusig pannluggsfläta med prydlig grön rosett ;)


  


 
 
ylle

ylle

3 oktober 2009 08:29

Ja hästar ger ens tillvaro nya, ljuvliga dimensioner! Säger som en bekant till mig, de borde skriva ut umgänge med djur på recept!!!!!!!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Stina

Stina

3 oktober 2009 10:47

Absolut Ylle =)

http://billiejean.bloggagratis.se

 
Viveca

Viveca

3 oktober 2009 13:50

M har ju som jag skrivit om på bloggen också ångest och depression samt har varit utbränd. Värsta perioden blossade upp precis när vi skaffat Vilda. Då hade vi henne hemma och han kunde gå ut till henne när som helst på dygnet och bara mysa och vara nära henne. Hon ger honom ny kraft varje gång han är med henne. Fantastiskt vad de kan vara läkande. Kram på dig och hästarna!

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ylle

3 oktober 2009 14:47

Och DÅ menar jag förstås inte den SNUSKIGA varianten som vissa skruvade typer ägnar sig åt, utan den som Du och jag bedriver....

 
Stina

Stina

3 oktober 2009 21:34

Det är underbara djur vi rår om !

Viveca : roligt att läsa att även M som ( antar jag ) inte är totalt hästgalen kan finna ro hos Vilda !

http://billiejean.bloggagratis.se

 
Viveca

Viveca

3 oktober 2009 23:27

Nej han har alltid gillat djur, men hästar har väl inte varit högst upp på listan. Vilda har nog fått honom att ändra inställning. Henne är han näst intill förälskad i;) Sedan har vi ju alla våra underbara katter som alltid tröstar när någon är sjuk eller ledsen. Att de väcker en på natten är ju bara en liten parentes;)

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
Caroline

Caroline

4 oktober 2009 07:54

Svar: tack tycker det är med är snyggt =)

Ja! Hästar är som terapi och man blir så lung när man är med hästarna, eller man har inget val, man måste vara lung när man är med hästar =)

http://www.ridemyhorse.blogg.se

 
Stina

Stina

4 oktober 2009 17:09

Caroline : stämmer bra. Stressa och vara på dåligt humör har aldrig funkat ihop med en häst !

http://billiejean.bloggagratis.se

 
Ida

Ida

4 oktober 2009 19:22

Att blogga och att läsa andras bloggar är i mångt och mycket utlämnande men, när människor som du delar med sig av sina personliga spörsmål, glada som ledsna, blir jag varm. Som hästmänniska har man inte samma tid till umgänge som andra människor så därför känns som att man blir "vän" med en del bloggare. Du är en av dem. Glad för din skull at du mår bättre. Förrsten, var i landetr bor du? Kram!

http://zinmyheart.bloggagratis.se

 
Stina

Stina

4 oktober 2009 19:28

Tack Ida, blev så glad av din kommentar =)

Mig hittar du i Östergötland på Vikbolandet.

http://billiejean.bloggagratis.se

 
Viveca

Viveca

4 oktober 2009 20:04

Med tanke på Idas kommentar: Ibland känns det som om man lär känna varandra i alla fall lite grann genom bloggandet. Själv har jag inte så många vänner där jag nu bor. Mina närmsta vänner bor många mil bort. Även om det inte alls är samma som det verkliga livet så tar man del av varandras tankar och funderingar. Och jag liksom du Stina har ju träffat kärleken på nätet så varför skulle man inte kunna hitta fina vänner här ute med?
Kram på dig!

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
Stina

Stina

4 oktober 2009 20:29

Jag tror nog att både kärlek och vänskap finns på nätet, kärlek har jag redan hittat precis som du Viveca =)
vänskap ? trevliga bloggvänner att följa och inspireras av har jag oxå redan hittat. Vad är det som säger att man inte kan utveckla en "riktig" vänskap ??
I belive ;)

http://billiejean.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 27 maj 2023 14:25


maskrosor är vackra i sina olika stadier.

Av Stina - 19 september 2021 18:52


har firat 18 år tillsammans, det gjorde vi med att köpa oss en brödbakmaskin och äta på McDonalds ... inga stora festligheter här inte ? ...

Av Stina - 29 oktober 2020 19:32


var det som gällde idag ihop med A. Jag klippte Puttes enorma hovskägg medans A klippte Gurra innan hästarna fick gå ut. Så stalljobb, hjälpte till med att ha på medicin på kaninen som kliar sig och efter det lite kaffe. När hästarna ätit färdigt...

Av Stina - 27 oktober 2020 19:19


hade jag stallet medans A jobbade men pga en riktigt hemsk huvudvärk vart det inget pyssel med hästarna. Efter det har jag varit krasslig några dagar så har mest varit sängliggande men nu börjar det vända. Lite pyssel i scraprummet har det dock bl...

Av Stina - 23 oktober 2020 20:05


Var gubben och jag inne på idag. Mycket folk men mindre än väntat faktiskt. Vi kom ut med lite städ och hygiengrejjer, fågelmat, servetter i storpack, nya lampskärmar till sovrumslamporna och en ny fin lampa till köksfönstret. Mycket mer kunde de...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards