It's my life

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

Hjälm !!

Av Stina - 24 februari 2010 21:21

En av de mest korkade beteenden jag vet bland hästfolk är dumheten att rida utan hjälm !!

Är man inte mer rädd än så om det man har innanför frisyren ??


Det finns inga hästar som ALDRIG reagerar på nåt ... rätt vad det är så är olyckan framme vare sig man bara har tänkt sig ett lugnt dressyrpass eller en liten skrittrunda ...

Det finns ju riktigt snygga hjälmar idag, och i så många modeller att alla borde kunna hitta en hjälm som sitter bra och bekvämt !


Kanske ska man inte köpa en hjälm för tusentals kronor om man inte sen kan tänka sig att faktiskt kasta den om man har åkt av och hjälmen fått sig en törn ?

Har hört - ett antal ggr - att hjälmen var för dyr för att kastas, den funkar nog ändå ...


Visst är det väl så att det är upp till var och en, men min personliga åsikt är att det är otroligt korkat !!


  


 
ANNONS
 
Ewa

Ewa

24 februari 2010 21:39

Hejsan, kikar in en sväng på din blogg. Håller med dej att visst ska man ha hjälm när man rider

http://mammatill8.bloggplatsen.se

 
Sarah

Sarah

24 februari 2010 21:51

Absolut hjälm! Nu när jag ska börja rida igen blir det hjälm på!

http://sarahsecret.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

25 februari 2010 01:47

Har alltid hjälm när jag rider. Men kunde varit bättre på att använda väst. Har väldigt svårt att vänja mig vid det. Skulle nog behöva köpa en hjälm som sitter lite bättre dock, och den har säkert fått sig en törn, då jag ärvt den av min dotter. Har tre hjälmar, men ingen sitter helt perfekt.

Tycker att man skall använda hjälm vid ridning, precis lika viktigt som vid moppe eller Mc-körning.
Egentligen borde det vara krav på hjälm vid tävlingar i dressyr, så att "förebilderna" visar att de har något innanför pannbenet, värt att skydda.

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Carola

25 februari 2010 09:55

Inte utan min hjälm!! Jag har inte ridit många meter i mitt liv utan hjälm! När jag var typ 16 år hade jag glömt att ta med hjälmen en gång, då drog jag upp luvan så att ingen skulle se att jag saknade hjälm! Tyckte det var pinsamt att rida utan!

Den dummaste gången var väl några år senare då jag skrittade av arabhingsten Luxor efter en hoppträning.

Numera har jag tillåme alltid väst även om hästen är snäll. Har man blivit gammal????

 
ylle

ylle

25 februari 2010 15:27

Kan bara hålla med Dig. Men jag tyckte nog också att säkerhetsvästen var rätt otymplig att ha på sig, och blir man klumpig så kan det också gå åt skogen....

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Thina

Thina

25 februari 2010 15:58

Håller med hjälp vid all ridning´.

http://www.hotnshamless.se

 
Stina

Stina

25 februari 2010 18:22

Säkerhetsväst känner jag nog mer är upp till var och en om man vill använda. Jag har köpt en som är riktigt bekväm och använder den vid uteritt och hoppning, alltid när jag rider Vincent.
Jag tror nog man blir klokare med åren Carola .... därför vi gärna drar på oss även en väst. Så blir man ju fegare med, men det är en helt annan sak *s*

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Helena

25 februari 2010 19:34

Håller med, som vuxen är det ren idioti att rida utan hjälm och jag utsätter mig inte för det. Vilken jäkla grej det skulle vara om man skippat hjälmen och slutar sitt liv som hjärnskadad pga det, vilket jäkla pucko jag skulle känna mig som, och så otroligt meningslös anledning!
som yngre red jag utan hjälm emellanåt, sommartid när det var varmt. skitdumt. men som vuxen är det ordning på grejerna minsann :)

säkerhetsväst rider jag dock inte med, tycker de är otympliga och vad jag förstått så är det dessutom oerhört känsligt med passformen att den verkligen är korrekt, annars skadar de mer än de skyddar. Jag har faktiskt provat västar och upptäckte då den otroligt dåliga kunskap hos personal i butiken när det gällde att kunna svara på frågor och vara behjälpliga med att passa ut. då läste jag på själv och lärde mig det där med passformen och hur svårt det är att hitta en som sitter korrekt. så sen sket jag i det faktiskt. Om jag var gravid eller hade en galen häst eller liknande skulle jag göra ett ryck till kanske, men som det är känner jag mig inte så utsatt att det känns som en jätterisk. Man ska ju vara bekväm också.

 
Emelie Persson

Emelie Persson

25 februari 2010 21:18

Undrar vart du fick idén till detta inlägg ifrån hahahaha.. Du vet att din brorsdotter inte är speciellt smart, är de inte foppaskor så är det utan hjälm och väst..
Dödslängtan ;) *ler* Ayya.. Man blir - kanske - klokare med åren..

http://www.emilieperssoon.blogg.se

 
Stina

Stina

25 februari 2010 21:44

Helena : passformen är ju faktiskt väldigt viktig även när det gäller hjälm, hur ofta ser man inte nån som får peta till rätta sin hjälm som glider ?

Emelie : Foppaskorna glömmer jag ALDRIG Emelie !!!
Iden till inlägget fick jag faktiskt från 2 ryttare jag mötte på väg hem från jobbet utan hjälm på skallen...
Sen kikade jag in på din blogg och skakade på huvudet !!!
TA PÅ HJÄLMEN !!! ;)

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Emelie Persson

Emelie Persson

26 februari 2010 09:13

Jag kan iallafall meddela att det är ytterst sällan jag rider utan hjälm, och när det sker är det inte direkt meningen ;) Denna dag fanns det en anledning.. Men visst, den anledningen är aldrig värd mitt liv - så ere..
Jaha, rida ut utan hjälm skulle jag ALDRIG få för mig..
Som någon ovan nämnde, man blir nog lite klokare.. På bellman hoppade jag även utan hjälm - nått som jag idag aldrig skulle få för mig, så jag lär mig nog..

http://www.emilieperssoon.blogg.se

 
PWÖ

PWÖ

7 mars 2010 16:27

Ja det finns många puckon där ute. Jag tycker att det är viktigt att vara en förebild, när det gäller nästan allt inom ridning och hästhantering och försöker alltid tänka på det. Att rida med hjälm och med säkerhetsväst känns självklart. Jag har både hjälm och säkerhetsväst som sitter perfekt. Vad gäller västen tänker jag inte ens att jag har den på. Enda undantaget för västen är när jag har sits-träning - då vill min tränare inte att jag har västen för då tycker hon det är svårt att se hur jag sitter. Det är ok för mig för då är ändå inte min dotter med och kan se det.

http://hastliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - Söndag 14 april 07:54


Av Stina - Fredag 12 april 19:53

lite scrapbooking relaterade saker i Veckan: 125 cardstock, rosettdie samt en kallax hylla till mitt blivande scrapbookingrum. Det är materiell lycka det :-) ...

Av Stina - Fredag 12 april 16:41


överlevt en maginfluensa och känner mig så där lagom hängig som man blir efteråt. Ändå har jag varit på benen idag och orkat gå ut med grannens hund, om än en kortare runda, som jag gör när matte och husse jobbar. Det är en jättegullig liten hund s...

Av Stina - Fredag 12 april 16:41


överlevt en maginfluensa och känner mig så där lagom hängig som man blir efteråt. Ändå har jag varit på benen idag och orkat gå ut med grannens hund, om än en kortare runda, som jag gör när matte och husse jobbar. Det är en jättegullig liten hund s...

Av Stina - Onsdag 10 april 13:50


För snart 5 år sedan blev jag sjukskriven från mitt jobb, jag försökte under åren gå tillbaka vid ett flertal tillfällen men det funkade inte. Ekonomin blev ju förståss därefter och mitt mående var allt annat än bra. Jag försökte så länge det gic...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ It's my life med Blogkeen
Följ It's my life med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se