It's my life

Direktlänk till inlägg 1 juli 2010

Annonser

Av Stina - 1 juli 2010 18:26

Jag är inte på jakt efter någon ny häst, jag har fler än jag behöver    och inte har jag tänkt mig att byta ut någon heller.

Trots detta så läser jag hästannonser flera ggr i veckan, ja nästan dagligen ska erkännas, på flera olika sajter.

Jag kan bara inte låta bli, det är lite som en drog ...


Det händer att jag hittar något riktigt intressant fast oftast är det annonser som bara skummas igenom och glöms bort.

Så har du dom hästarna som återkommer på annons efter annons, ofta med rea pris efter en tid och då blir jag lite allergisk.

Jag gillar inte att djur annonseras ut som reavaror eller perfekta julklappar.

Jag gillar heller inte när hästen ska avlivas om 5 dagar om ingen köper den ... det där med framförhållning verkar många ha svårt för ?


Ibland ser jag hästar jag känner till salu, en del ggr undrar jag dock om det är samma häst jag och säljaren menar för jag känner inte igen vad som beskrivs i annonsen ?

Olater och div sjukdomar/problem finns inte längre  ... så skönt att man kan lösa sådana saker bara genom att sätta ut en annons *ironisk*.


  






 
 
Ingen bild

Helena

1 juli 2010 21:22

jag tror vi är tvillingar : )

Jag läser också annonser jämt.tycker det är roligt och ett bra sätt att hålla sig uppdaterad helt enkelt, om priser, hästmaterial, ja allt man kan skylla på som anledning, för köpa häst ska jag absolut inte då jag redan har en fin kille som ska stanna : )

Håller med ang. innehållet också. När jag själv letade häst så var det mkt intressant att jämföra annonser med vad som man verkligen visades.

i dagens sverige med de konsument köplagar som gäller även för levande djur, skulle jag vara mycket försiktig som säljare att vränga sanningar ang. det djur jag ville sälja (läs häst).

sen är ju mycket att hitta en intressedragande annons, och få intressenter som sen kanske kan bortse från att det kryper fram andra fakta om hästen osv. Man kan ju inte nämna alla baksidor i en annons, utan en annons är , oavsett objekt eller marknad, avsedd att just framäva positiva sidor.

det viktigaste är att man sen när inttressenter nappar, ser till att informera om mindre positiva aspekter. Och kommer man till punkten KÖP, ja då gäller det nog att man informerat om ALLT. i dagsläget, annars hamnar man i rätten : )

 
Emilie

Emilie

1 juli 2010 22:04

Har ett vintertäcke i stl 135 till salu, tror ja ska ha några regntäcken med :)

http://www.emiliepersson.se

 
Stina

Stina

1 juli 2010 22:14

Helena : *s* annonser ÄR kul.
Jag motsätter mig inte att man gör en annons som skapar intresse utan att ta upp allt, jag förvånas över de rena lögner som skrivs ibland.
Naturligtsvis kan man inte ta upp alla ev problem i en annons, utan man får ta det i de fortsatta samtal med en ev köpare man har.

När man annonserar ut en läromästare till barn som enligt annons är en perfekt nybörjarhäst, när det i verkligheten är en ponny med lynnesfel och diverse olater vid ridning som är direkt farliga -ja, då är det regelrätt lögn och gör mig förbannad.
Och just den varianten har jag varit med om.

En häst som varit halt av och till i flera år med ryggproblem annonseras ut som aldrig skadad för att försäkringsbolag aldrig varit inblandade och således ingen dokumentation finns - ja, då är det bedrägeri.
Den varianten har jag oxå sett.

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Emilie

Emilie

1 juli 2010 22:20

Absolut, vintertäcke vet jag att jag har - sen har ja ju lite grejjer som ja lägger ut på bloggen nu ;) Har du ingen msn stina?

http://www.emiliepersson.se

 
Ann

Ann

1 juli 2010 23:29

läser också annonser fast jag varken ska köpa eller sälja någon..!
Tycker det är kul att titta vad som finns och priser osv.

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

2 juli 2010 23:47

Det är roligt att läsa annonser, men som du säger så finns där en del övrigt att önska ibland. M sitter och spanar på blocket. Alla har vi våra laster:)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 27 maj 2023 14:25


maskrosor är vackra i sina olika stadier.

Av Stina - 19 september 2021 18:52


har firat 18 år tillsammans, det gjorde vi med att köpa oss en brödbakmaskin och äta på McDonalds ... inga stora festligheter här inte ? ...

Av Stina - 29 oktober 2020 19:32


var det som gällde idag ihop med A. Jag klippte Puttes enorma hovskägg medans A klippte Gurra innan hästarna fick gå ut. Så stalljobb, hjälpte till med att ha på medicin på kaninen som kliar sig och efter det lite kaffe. När hästarna ätit färdigt...

Av Stina - 27 oktober 2020 19:19


hade jag stallet medans A jobbade men pga en riktigt hemsk huvudvärk vart det inget pyssel med hästarna. Efter det har jag varit krasslig några dagar så har mest varit sängliggande men nu börjar det vända. Lite pyssel i scraprummet har det dock bl...

Av Stina - 23 oktober 2020 20:05


Var gubben och jag inne på idag. Mycket folk men mindre än väntat faktiskt. Vi kom ut med lite städ och hygiengrejjer, fågelmat, servetter i storpack, nya lampskärmar till sovrumslamporna och en ny fin lampa till köksfönstret. Mycket mer kunde de...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards