It's my life

Direktlänk till inlägg 6 juli 2010

Ett problem

Av Stina - 6 juli 2010 15:34

som alla kanske inte tänker på när råden haglar över hur jag ska ta hand om Mulle på bästa sätt är att han faktiskt inte är min.

Du gör inte som du vill med en häst som inte är din egen.

Jag måste i dagsläget följa veterinärens råd och det är ägaren som har sista ordet om vad som ska göras och vilken linje som ska följas.


Bakjäst har jag läst mkt gott om tex- men inte fått det rådet av veterinär. Törs jag prova för att dom flesta tror det är bra, eller ska jag ringa veterinär och rådfråga ?

När jag har ringt vet .. ska jag ringa ägaren och kolla vad dom tycker ?

Om det skulle utlösa ett nytt anfall ... vem är ansvarig då ?


 
ANNONS
 
ylle

ylle

6 juli 2010 19:49

Självklart kan Du inte experimentera med en ponny som Du inte äger! Det är bara att samråda med ägaren och följa vad hon och veterinären tycker - så sant! Jag är verkligen inte avundsjuk på Din sits, lider med Dig - och Mulle!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Helena

6 juli 2010 20:12

enligt mig törs du prova bakjäst. det ger inga negativa effekter, utan är till för att hålla magen i schack, enbart positivt.

När det gäller ditt förra inlägg ang. rapporterna om fång osv: det är lätt att få panik, men få inte det. De flesta fånganfall som sker nu i så hög kvantitet, har med okunniga hästägare att göra, man har överviktiga feta hästar som inte motioneras, ändå ska de gå på fri tillgång året runt, man släpper ut dem dygnet runt från noll till tvåhundra utan mkt försiktig inbetning osv osv.

ang. stressat gräs: gräset blir i sig inte stressat av torka. i Juli månad är grästillväxten som lägst. det är i maj-juni och även sen augusti-sept som det kommer igång igen och blir mest drag i det. stressat blir gräset när det betas/klipps, inte av torka i sig själv.

 
Stina

Stina

6 juli 2010 20:25

Ylle : Nej, jag gör vad vi tror i bäst : ägaren, vet och jag med en djup suck.

Helena : grästillväxten är som lägst ja, men i en nerbetad hage med torka samt höga temperaturer bildas mkt fruktan - precis dom omständigheter Mulle betade på när han fick sitt anfall.

Jag sällar mig till skaran av okunniga hästägare med en suck.

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Helena

6 juli 2010 21:18

insåg inte att hagen var nedbetad.då blir det en annan sak förstås.....

 
Ann

Ann

6 juli 2010 23:33

ingen rolig sits du har... hoppas ni är ense ivarjefall..! kram

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

 
Stina

Stina

7 juli 2010 07:22

Ann : Vi är ju alla måna om lilla Mulle, så vi gör vad vi tror är bäst och följer vet's rekommendation.

http://billiejean.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - Söndag 14 april 07:54


Av Stina - Fredag 12 april 19:53

lite scrapbooking relaterade saker i Veckan: 125 cardstock, rosettdie samt en kallax hylla till mitt blivande scrapbookingrum. Det är materiell lycka det :-) ...

Av Stina - Fredag 12 april 16:41


överlevt en maginfluensa och känner mig så där lagom hängig som man blir efteråt. Ändå har jag varit på benen idag och orkat gå ut med grannens hund, om än en kortare runda, som jag gör när matte och husse jobbar. Det är en jättegullig liten hund s...

Av Stina - Fredag 12 april 16:41


överlevt en maginfluensa och känner mig så där lagom hängig som man blir efteråt. Ändå har jag varit på benen idag och orkat gå ut med grannens hund, om än en kortare runda, som jag gör när matte och husse jobbar. Det är en jättegullig liten hund s...

Av Stina - Onsdag 10 april 13:50


För snart 5 år sedan blev jag sjukskriven från mitt jobb, jag försökte under åren gå tillbaka vid ett flertal tillfällen men det funkade inte. Ekonomin blev ju förståss därefter och mitt mående var allt annat än bra. Jag försökte så länge det gic...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ It's my life med Blogkeen
Följ It's my life med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se