It's my life

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2010

Vad är viktigast för dig

Av Stina - 30 oktober 2010 06:29

om du idag skulle leta efter ett nytt stall ?


Vad får dig att tacka nej direkt, och vad skulle kunna få dig på fall och flytta ?


Är det viktigast med låg hyra, eller är du beredd att betala lite mer för mer service ?


Hur vill du ha din häst i hagen, 2 och 2 eller större flockar ?  

 
ANNONS
 
Ingen bild

sofia

30 oktober 2010 07:53

Trevliga stallkompisar (alltid viktigt)=)

Vid låg hyra
Strö, in o utsläpp+täckning av o på, varmvatten. Sedan tycker jag inte man kan "begära" nåt mer. Ridplan/ridhus att rida på. Samt ett skåp o tillgång till tvättmaskin. Då ingår man i stalljour.

Vid medelhyra
Samma som ovan fast även med
Hösilage/hö´+ Kraftfoder

Vid hög hyra helpension
Här ingår ridhuskort om det finns på gården, fri från jourer, mockning, kratfoder. Motionerin 2ggr/v (men nu talar vi om mycket högre hyra)

Dåliga ridvägar skulle väga in mycket tungt, det är viktigt för mig. Slarviga stallkamrater och orutin, stölder eller massa tjaffs skulle få mig att lämna stallet fort. Hästeriet ska för mig vara roligt, avkopplande och fullt av glädje så trivselfaktorn är viktig.

Stallmöten tror jag är bra att ha och gemensamt uppsatta regler.....känner man sig delaktig så tror jag man följer andras önskemål lättare också......

Opppppsss en hel roman kom här;)

 
Sarah

Sarah

30 oktober 2010 10:22

För mig, om jag letade stall så skulle det nog vara mera värt med lite service och veta att det fanns folk omkring som var måna om hästar och så. visst kan man kanske inte betala flera tusen i hyra men lite mera om man vet att det är ett bra stall med bra människor helt enkelt!

http://stumpelumpan.bloggplatsen.se

 
Carin

Carin

30 oktober 2010 10:28

Viktigt för mig är att stallet ser rent och fint ut, att yttermiljön är i någorlunda ordning (inte massa skrot som ligger överallt som man kan se på vissa ställen) att det finns bra gödselplatta (har haft otur med detta tidigare-fick köra en vinglig skottkärra 200m) och en bra ridbana så man kan tömköra utan att hästen halkar rundor, gärna inhägnad. Hagarna får gärna vara så pass stora så att de inte blir kladdiga. Inne i stallet ska det finnas bra uppbindningsmöjligheter, gärna spolplatta så man kan få bort den värsta leran och bra belysning. Sen vill jag kunna rida ut! Och ha ett bra klimat i stallet, alltså bra stämning! Men det tror jag att du fixar för du verkar vara en positiv människa :-) Hoppas jag inte skrev för mycket nu... Kramen!

http://ekbladet.bloggplatsen.se

 
Birgitta

Birgitta

30 oktober 2010 10:38

Det som hade kunnat få mig att flytta från nuvarande stall är om jag hade fått ALLT som jag har där MEN en egen gräshage till min häst. Nu går han ibland i liten grushage, ibland i stor gräshage och man vet inte från den ena dagen till den andra i vilken hage han kommer att hamna.

För mig är ridhus på anläggningen ett absolut krav eller att det finns ett ridhus dit man mycket snabbt kan ta sig från stallet.

Jag vill också kunna nyttja detsamma väldigt tidiga morgnar (vid 06.00)

Att själv få bestämma om min häst ska gå ensam eller med andra är också ett krav.

Jag skulle i princip inte kunna stå i ett stall där jag inte fick mocka själv eller ha med mig min hund men om allt annat var ultimat så kanske...

Vad gäller kostnaden skulle jag hellre betala mer (max 4.000:--) för att få det precis som jag önskar.

Ett stall utan ridhus skulle i jämförelse vara totalt ointressant även om det kostade 1000:--/ månad så för mig är pengarna inte alls speciellt viktiga upp till en viss gräns.

http://birgittashastsida.blogspot.com

 
Kim

Kim

30 oktober 2010 13:22

Skulle tacka nej direkt, om allt var bra för min häst men jag märker att inget samarbete finns mellan hästägarna, tjafs och oordning nej tack, jag vill ha regler och respekt.

Betalar hellre lite mer om det känns rätt och tryggt, att hästen min har det bra även om jag skulle bli sängliggande ett par dagar.

Jag vill hellre ha fler en två i samma hage.
Är dom bara två så kan de bli oroliga om den andra ska ut (bort).

Glad för din skull :-)

http://varmt.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

30 oktober 2010 16:04

Utevistelse i bra hagar -helst stora men minst skapligt stora iallafall, kuperade med bra underlag. Inga små rasthagar eller lerhål. Med sällskap, helst flock men minst en kompis, hur man får ihop det bäst -inga hästar som inte trivs/går ihop ska tvingas ihop.

Bra kvalitét på fodret och att man inte måste snåla med foder och strö! Betalar hellre mer för det.

Öppen och rak kommunikation mellan alla inblandade, klara regler från början (tex krav på träckprov och avmaskning osv)

Nu finns det ju en anledning till att jag har haft eget stall i många år och inte vill stå uppstallad men skulle jag ändå bli det någon gång är detta viktigast för mig.
Som stallägare vill jag ha kontrollen och att mina hyresgäster ska rätta sig efter mina regler vad de än må vara. Som hyresgäst dock när jag har varit det är kontrollen över min häst också viktig och att jag inte behöver rucka på vissa grundläggande saker som hur mycket/vad för foder eller strö min häst ska ha, hur den ska hanteras osv. Jag skulle inte vilja ha någon som mig själv som hyresgäst om vi inte hade exakt samma åsikter om saker och ting ;-))

http://www.coolqh.com

 
Anna

Anna

30 oktober 2010 16:04

Bra luft och ordning och reda är också viktigt!

http://www.coolqh.com

 
Stina

Stina

30 oktober 2010 16:29

Tack allihopa =)

Detta är vad man skulle kalla för en marknadsundersökning *s*, det hjälper mig att bestämma hur stallet ska skötas och vad som är viktigt för andra.

Återigen, TACK allihopa !

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

30 oktober 2010 16:30

Låg hyra är absolut ett plus för mig, då jag är ledig ganska mycket dagtid och hellre då hjälper till med hästarna än att betala för helservice. Tycker dessutom om att vara i stallet:) In- och utsläpp är dock skönt att slippa dagligen om man måste åka två gånger om dagen. Stora hagar och helst stora flockar om hästarna kommer överens. Huvudsaken är att hästen har minst en riktigt god kamrat. Någon typ av ridbana är ett plus. Viktigare med fina ridvägar. Det som skulle få mig på fall och flytta skulle vara taskig stämning, skitsnack, eller att hästen missköts.

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Helena

30 oktober 2010 17:44

För mig väger tydliga regler så man vet vad som gäller, väldigt tungt. Jag vill inte flytta in på x premisser, och sen ett par månader senare är det nya bud som gäller och det man trodde man köpte är ikullkastat.
tydliga regler är också för mig, likvärt med minimalt med tjafs i stallet.
Jag vill utöver det ha kunnigt, vettigt folk som är måna om alla hästar i stallet, om man delar på sysslorna, det är jätteviktigt att man kan lita på att ens häst sköts och hanteras vettigt utan att behöva oroa sig, om man inte är där en kväll och själv kollar av den osv!
Utöver det ang. bekvämligheter vill jag ha väldigt nära till ridhus med bra underlag. Spolspilta är också väldigt viktigt, vill även ha varmvatten, det är himla smidigt.
Vettiga hagar, OCH: tillräckligt med möjligheter runt hagar för att kunna anpassa om x hästindivider inte passar ihop, dvs att man inte är tvingad att de MÅSTE gå tillsammans.
Vettig hagvistelse tidsmässigt är också viktigt för mig, jag behöver inte ha hästen ute till 19.00 vintertid, men iallafall 8-9 timmars utevistelse tycker jag är ett måste även vintertid.
sommartid vill jag gärna ha sommarhagar som ligger i anslutning till stallet, då jag tycker det blir oerhört svårt och tungt tidsmässigt om hagarna ligger kilometervis bort och man ska traska fram och tillbaks till stallet osv. Men jag har ju heller inte min häst ute dygnet runt sommartid, så jag har väl lite extra krav på sommarhagar just av den anledningen också kan jag tänka.

 
Ingen bild

Anneli

30 oktober 2010 18:38

Vi betalar 1.500 i månaden och då ingår:
hösilage och hö=8 kg om dagen.
fröhalm (ute i hagen)
havre/korn
betfor
linfrö
halm
vi har spolspilta med kall/varmvatten
värmd sadelkammare
tvättmaskin
Vi har ett schema som vi går efter så vi har ca 2-3 pass var i veckan vi som står i stallet..
utsläpp
insläpp och fodring av hästarna ca 16-17
fröhalm i hagarna+ fylla på vatten till dagen därpå.
kvällsfodring ca kl 21
helgerna så är vi 2 som har tex:1 tar morgonfodring,utsläpp,sätter betfor,mockar halva delen och sätter höpåsar,vi brukar göra upp hur vi vill.....

Stina

30 oktober 2010 18:43

Tack Anneli. Mycket intressant då det är ett stall nära mig som är lätt att jämföra !

 
Ann

Ann

30 oktober 2010 18:51

Nu har ju jag eget stall och skulle inte flytta därifrån om det inte var för att jag skulle skilja mig...
Men om man bortser ifrån det så skulle det vara taskig stämnning, oreda och vanskötsel som skulle få mig att flytta.
Jag prioriterar utevistelse hela dagar i gräs/skogshagar, ridbana (helst ridhus...)en tvättmaskin vore guld och duschspilta är ett +
Låter gärna mina hästar gå ihop med flera hästar men vill kunna ha möjligheten att välja om de ska gå ensamma om det inte skulle funka med de andra hästarna.

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anneli

30 oktober 2010 23:25

ska bara komplettera lite med det jag skrev tidigare....
vi har ridbana(nyflisad) utanför stallet med belysning:-) och 2 km till ridhus...
Och våra hästar går 2 och två i hagarna,i en hage går de 3 (tills det kanske kommer en ny häst)

 
Pernilla

Pernilla

31 oktober 2010 19:00

Ordning och reda
Ägare som bryr sig och tar hand om allt runtikring som måste fixas - tex om något går sönder och dyl
Väldränerade hagar och ridbanor
Ha möjlighet att betala bort kollektiv - endast då man behöver det
Kunnig och vänlig "personal"
Vad gäller hagar så tycker jag det ska finnas möjlighet till både ock. En del hästar mår bättre att gå bara två och två medans andra behöver en flock.

Sånt som får mig att tacka ner direkt är när allt är kollektivt, ingen ridbana/ridhus öht, leriga hagar - dålig dränering, otrevligt bemötande vid besök, stökigt stall/gårdsplan

http://hastliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - Torsdag 6 feb 16:06


Av Stina - Tisdag 4 feb 20:31


mittinatten idag med, pysslade och körde ett litet pass på crosstrainern innan klockan ens var 6. Men idag fick jag sova på fm iaf. Ren lycka. ...

Av Stina - Söndag 2 feb 19:05


Så jag har fått lite pysslat i mitt scraprum. Eller om vi ska vara noga så har jag pysslat nattetid eftersom jag bara inte kan sova. Inatt tex vaknade jag kl 1 och har varit vaken sen dess, målade på min Kit and Clowder månadsklass januari så det ...

Av Stina - Tisdag 21 jan 05:34

Av Stina - Torsdag 16 jan 15:03


och irriterad - så lätt det skulle vara att bara gå ut och ta ett bloss. Suck. ...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ It's my life med Blogkeen
Följ It's my life med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se