It's my life

Direktlänk till inlägg 20 november 2010

Lördag

Av Stina - 20 november 2010 18:41

Släppte ut Vincent och Ebba först imorse.

Mycket spända och uppblåsta började dom utforska sin nya hage ... i 200 knyck !

Jag vet inte hur många ggr jag tänkte att NU far han genom staketet men han fick stopp på sig själv varenda gång.Stod och höll uppsikt på dom tills dom lugnat sig.

Då gick jag och hämtade 2 hästar till och släppte i hagen brevid.

När alla dom lugnat sig släppte jag dom sista 3.


      


Stannade i stallet till framåt halv 11 och höll koll innan jag var tvungen att åka hem och fixa till mig.

Herr V och Ebba får gå själva några dagar ( har jag bestämt mig för ) och vänja sig vid allt som är nytt innan dom då dessutom ska få nya hagkompisar.

Tror det kan bli lite för mycket på en gång.

Nu går dom i 3 hagar tillsvidare, här har ni nästan alla på samma bild  där hagarna strålar samman och dom kan hålla koll på varandra :


  


Vid lunchtid var vi bjudna till min mamma på god mat och efterätt.

Vi åt så vi höll på att storkna och hade riktigt trevligt.

Därefter en snabbis till Hageby centrum där jag höll på att bli helt galen på allt folk som var där och yrade runt som tossiga höns !

Nä, fy ! Tacka vet jag landet =)


Åkte till stallet igen vid 4 tiden och tog själv in herr V och Ebba efter att tjejjen som hade insläppet tagit in dom andra.

Vill vara med första dagarna så dom får vänja sig, dom reagerade på allt idag både till och från hagen och Vincent  blåste upp sig så han blev dubbelt så stor.


Bytte box idag förresten.

Billan fick flytta in i hans box, hon har gott om utrymme kvar till takbjälken som jag kommer att linda in med nåt mjukt i vilket fall.

Johan satte igen en öppning i herr V's nya box som var en ev skaderisk om han skulle få för sig att köra ut skallen där.


Jag avslutade med att borsta Ebba och plocka ur alla tistlar hon samlat på sig i man, pannlugg och svans.

Och nu är det kväller ... vad ska jag göra nu då ???


 
 
Ingen bild

Helena

20 november 2010 19:21

vad fint med att hagarna strålar samman sådär! Vad härligt med så många hästar! Kommer ge en stabil flock att de går nära varandra sådär -för de uppfattar sig som en flock även om de inte alla går i samma hage - sånt är viktigt för lugnet!
Väldigt klokt tänkt att låta V och E introduceras lite successivt nu. Hur tog de att andra gick in och de var kvar ute? sånt kan ju vara svårt första tiden på ett nytt ställe?

tänkte fråga om boxen men fick ju svaret. Låter som en bra lösning - kan han fortfarande kika ut, dvs har boxlucka?

jadu - vad ska man göra nu då? försök vänja in dig vid att ha avlastning och inte behöva fixa alla pass.... det blir nog en omställning för dig, vissa trivs med det och andra inte, men jag tror nog för ett stressat stina hjärta att det kan vara bra och ge dig lite tid att varva ner, förhoppningsvis!

Stina

20 november 2010 19:37

Jag tog ju in dom med dom andra fast jag tog dom sist liksom så dom var inte kvar ute själva. Kanske förklarade lite korkat !
Deras hage ligger ju längst bort och jag måste gå igenom en av de övrigas hage för att komma dit ( eller använda en trång gång mellan hagarna ) så dom måste ut först och in sist.
Tror det blir bra om dom får gå så här några dagar och checka in varandra !

Boxlucka har han absolut. Gallret är ju möjligt att stänga och öppna efter tycke och smak vilket är kanon. Då finns alltid en valmöjlighet !

Jag ska försöka vänja mig vid att inte ha full koll, jag behöver det men det är fasen inte lätt utan stressande att inte veta !
Övervakningskamera i stallet kanske ? ;)

 
Ingen bild

Helena

20 november 2010 19:49

aha, då är jag med (ang insläppet!) ni kommer säkert se sen vilka som passar bäst att ta först och sist osv. vi har en lista i stallet på vilka hästar som vill in först och vilka som kan vara kvar sist osv. Ibland ändras listan om, saker kan ju ändra sig beroende på vilka hagar de går i, vem de går med osv. Men det är bra att ha i åtanke. Ofta vill ranghöga hästar gå först in och det tycker jag inte man ska ignorera då det är en naturlig reaktion hos dem att de blir oroliga om flocken försvinner utan dem osv först....helt naturligt. sen ska ju alla för den delen inte flippa ur för att en eller två går in, sånt måste ju funka självklart, pratar om när alla går in samtidigt.

bökigt att behöva gå genom andras hage - det gissar jag att du löser framöver : )

boxluckor som är öppnings och stängbara är suveränt. våra hästar ÄLSKAR att kunna sticka ut huvudet, luckorna är öppna 99% av tiden. får känslan att det utökar deras känsla av boxens storlek och frihet vesäntligt.....

blir nog en invänjning som sagt, men jag tycker det låter som du fått bra tjejer i stallet! du ska se att det blir jättebra!!!!!

Stina

20 november 2010 20:06

Precis, jag lär väl märka vartefter hur dom behöver tas in och ut för att det ska vara lugnt.
Hagarna ska ju möbleras om i vartefter så det där med att gå genom annan hage är högst tillfälligt =)

Älskar redan dom här luckorna som sagt.
I gamla stallet var jag ibland dödstrött på att det inte gick att stänga vid behov när man band upp sin häst i gången och dom andra slet i linor och bet i utrustning !

 
Kim

Kim

21 november 2010 10:28

Följer utvecklingen med stallet och hästarna, och det låter så bra :-)
Klokt att låta V och Ebba gå själva först, så kan dom göra av med den nervösa energin i "lungn o ro ;-)

Jag håller med dej om att halm är jobbigt, men man vänjer sig, men lite spån vill jag nog ha.

http://varmt.bloggplatsen.se

Stina

21 november 2010 12:35

Jag saknar mitt spån har jag lust att skrika rakt ut *S*

 
Synnöve

Synnöve

21 november 2010 11:10

Vilken fart det är på hästarna i hagen. Tror de kommer trivas bra där. Men som du sa att det är lite dumt att det inte finns nått de kan söka skydd under när det regnar, är starkt solseken osv...
Du får sätta upp några läväggar med tak på så har de skydd.

Klems.

http://nabolandet.blogspot.com

Stina

21 november 2010 12:33

Jag har planer på att fixa nåt slags skydd åt dom ,men det blir inte förrens till våren skulle jag tro.

 
Kicki

Kicki

21 november 2010 14:52

kan tänka mig att det är nyttigt för V med nya omgivningar o rentav kanske ta lite "vuxenroll" till E några dagar?

http://kaa.bloggplatsen.se

Stina

21 november 2010 17:26

En liten utmaning för dom båda två tror jag =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 27 maj 2023 14:25


maskrosor är vackra i sina olika stadier.

Av Stina - 19 september 2021 18:52


har firat 18 år tillsammans, det gjorde vi med att köpa oss en brödbakmaskin och äta på McDonalds ... inga stora festligheter här inte ? ...

Av Stina - 29 oktober 2020 19:32


var det som gällde idag ihop med A. Jag klippte Puttes enorma hovskägg medans A klippte Gurra innan hästarna fick gå ut. Så stalljobb, hjälpte till med att ha på medicin på kaninen som kliar sig och efter det lite kaffe. När hästarna ätit färdigt...

Av Stina - 27 oktober 2020 19:19


hade jag stallet medans A jobbade men pga en riktigt hemsk huvudvärk vart det inget pyssel med hästarna. Efter det har jag varit krasslig några dagar så har mest varit sängliggande men nu börjar det vända. Lite pyssel i scraprummet har det dock bl...

Av Stina - 23 oktober 2020 20:05


Var gubben och jag inne på idag. Mycket folk men mindre än väntat faktiskt. Vi kom ut med lite städ och hygiengrejjer, fågelmat, servetter i storpack, nya lampskärmar till sovrumslamporna och en ny fin lampa till köksfönstret. Mycket mer kunde de...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards