It's my life

Alla inlägg under september 2011

Av Stina - 10 september 2011 22:18

åt Sarah.


Dagens bästa kort ;)


 

Av Stina - 10 september 2011 18:07

         

Av Stina - 9 september 2011 21:52

och jag sitter med näsan djupt nere i Christina Plancks "Hästens näringsbehov och utfodring".

Otroligt intressant och kul, men inte det lättaste om man som mig fortfarande är relativt ny på det här med att räkna foderstater =)


Arkivbild

 Av Stina - 9 september 2011 17:33

har vi fått oxå.

En kvot på 3 ... Skratta eller gråta ?


Socker 10.6 %, borde väl vara ok för Mulles del ( fång ) ?


Har lite räknande framför mig !!

Av Stina - 9 september 2011 17:01

Vi har utbrott av :S.erequi subspecies zooepidemicus , en streptokock bakterie som är släkt med kvarkabakterien och ger kvarkaliknade symtom.

Samma bakterie som ytterligare ett stall i området är isolerat för.

Men det är inte kvarka, man ska väl vara tacksam för det ...


Arkivbild

 Av Stina - 9 september 2011 10:31

och efter att jag har avmaskat djurbeståndet hemma kan jag skriva under på det mesta :Att ge sin katt ett piller


1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.


2. Ta upp pillret från golvet och hämta fram katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen, och upprepa proceduren från punkt 1.


3. Hämta tillbaka katten från sovrummet, och släng det uppblötta pillret.


4. Ta fram ett nytt piller ur folieförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.


5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.


6. Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.


7. Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.


8. Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att ligga uppe på katten så att dess huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.


9. Läs på etiketten så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.


10. Hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.


11. Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nerblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.


12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret ur foliepaketet


13. Surra ihop kattens fram- och bakben med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på köksbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en till två liter vatten för att skölja ner pillret.


14. Be din make/maka att köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt köksbord.


15. Ring Blå Stjärnan och be dem hämta katten. Kolla med ditt lokala zoo hur mycket en hamster kostar.
Att ge sin hund ett piller.


1. Vira in pillret i en skiva bacon.


Klart!


 

Av Stina - 8 september 2011 14:40

så kan ni köpa ridstrumpor för 329 kronor paret.

Som hittat !!


http://www.ride-with-style.se/for-ryttaren/ovrigt/schockemohle-winter-socks

Av Stina - 8 september 2011 14:19

att lägga till en ny skojjig kategori här på bloggen :


Veckans veterinärräkning

 

Låter inte det kul så säg ??


Den här veckan kan jag glatt ( ?? ) meddela att kolikhäst på jourtid kan kosta 4186 kronor.


Ohhh så roligt ...   

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se