It's my life

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2011

Idag kom han inte undan

Av Stina - 12 oktober 2011 18:06

styrpelle, utan det blev en ridtur i paddocken på en hoppig, okoncentrerad och styrig herre.

Dom gamla fjärilarna gjorde sig påminda i magen så vi höll oss helt enkelt till skrittjobb tills han var avslappnad och det tog väl nästan 30 minuter.

Började travjobba men tappade kontakten med honom direkt så jag valde att lägga av där. Vill inte riskera att förlora min nyvunna modighet när det gäller honom, så då tar jag en dag i taget och arbetar på det sätt som känns bra för oss båda.

Funderar på om jag ska ta och rida honom imorgon för KB, första uppsuttet ?

Lite orolig att jag inte ska orka då jag fortfarande har feber och är otroligt trött ... vi får se hur det känns imorgon !


Arkivbild

 

Sedan tog jag mig an Billiebus och klippte henne.

För att vara första gången jag klipper en häst själv så vart väl resultatet helt ok om än inte det snyggaste jag sett *s*

Sedan red vi en halvtimme i paddocken på ett skarpare bett som jag bestämt mig för att prova.

Hon har varit så tråkig på sistone och tagit tag i bettet och dragit iväg närhelst hon velat och inte lyssnat alls.

Det har mer blivit dragkamp av det hela, och hur milt ett tränsbett än är så kan det knappast vara bra att sitta och dra/ta tag hela tiden för att hästen överhuvudtaget ska lyssna.


Och ja, idag hade jag en häst som lyssnade på ytterst små tygelhjälper och faktiskt gick i en riktigt hyfsat kort galopp på volt utan att dra iväg som en blådåre.

Ett av våra bästa pass hittills.

Ska diskutera bettfrågan med KB imorgon, är ju egentligen motståndare till att betsla upp ...

Kan kanske vara kul att höra hur ni ser på det hela och vad för slags bett ni skulle rekommendera i vårat fall att rida med då och då ?


Arkivbild

    

 
 
Qodrofenia med ridtravare i fokus!

Qodrofenia med ridtravare i fokus!

12 oktober 2011 18:52

Bildbevis på den kippningen vill man ju se =))
mvh/q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

Stina

12 oktober 2011 19:54

*harkel* vet inte riktigt om den tåls att visa upp *s*

 
Sarah

Sarah

12 oktober 2011 19:06

Det kommer gå kanon bra :)

http://chanellie.bloggplatsen.se

Stina

12 oktober 2011 19:54

Den som lever får se =)

 
Ingen bild

Helena

12 oktober 2011 19:53

Klok du är som tar det i din egen takt med V. Ni ska ju inte starta OS nästa vecka, så tid finns!
ang.billan så tycker jag det är svårt att råda utan att ha sett henne. vad gör hon när det inte funkar? Har du kollat tänderna förresten?

jag har f.ö inte glömt dig ang. kaffe. Har nya inackar i stallet som droppar in på veckobasis så det är rätt fullt - men jag vill ses så snart det går! Förresten: behöver ngn i ert stall kolla sadlar så har vi sharpman hos oss nästa torsdag 20 oktober! säg till isåfall.

Stina

12 oktober 2011 19:59

Tänderna är kollade. Hon tar tag i bettet, skjuter fram/ner skallen som det halva kallblod hon är och ångar på. Ska du ha en reaktion får du rycka i ordentligt liksom, kan ta nåt varv på banan att få stopp på henne =(

Ska säga till om Sharpman =)

 
Kicki

Kicki

12 oktober 2011 19:56

jag håller med, jag rider hellre på ett "skarpare" bett och kan använda små hjälper än att det blir dragkamp på ett "milt" bett.
(brukar man inte säga att ett bett är aldrig skarpare än handen som håller i det, typ ?)
personlig favorit på gubbe är vårt waterfordbett. treddelat går oxå bra, men enkel-ledat eller oledat bett gör honom styv.
krya på dig!

http://kaa.bloggplatsen.se

Stina

12 oktober 2011 20:04

Oh, waterford var ett nytt bett för mig. Ska läsa på lite om det =)

 
Ingen bild

Anneli

12 oktober 2011 22:11

Bit ihop och var med på träningen nu i morgon så du får den hjälp ni behöver och råd som K ger,det kommer gå bra och du kommer känna dig riktigt nöjd efteråt:-))

Stina

13 oktober 2011 17:15

Träningen avklarad, fy fan vad vi är bra *s*

 
Anne-Lie

Anne-Lie

13 oktober 2011 10:02

Ta det i eran takt du och herr V, det vinner ni på i längden =)) Att rida honom på träningen kan ju vara en bra idé så du kan få lite verktyg att arbeta med om/när du känner dig osäker. Eller så väntar du tills du är frisk och orkar. Det frestar på att rida en spänd häst ;)
Angående bett så är min personliga mening att hästen väljer. Det som ligger bra, hästen gillar och som fungerar i ridningen. Sen kan det vara vilket bett som helst! Men det är min mening :). Monzan går på jaktstång ihop med kapson.

http://monzan.bloggplatsen.se

Stina

13 oktober 2011 17:16

Jag tror som du, hästen väljer vad den vill ha för bett i kombination med min hand.
Gäller bara att lyssna på den rätt =)

 
Viveca

Viveca

13 oktober 2011 11:07

Är ingen expert på bett, men har ju en evis en jag med. Henne har det varit svårt att svänga de gånger hon inte vill samma som jag, när vi haft vanligt tredelat. Nu fungerar det toppen med parerstänger, men det är ju inte samma problem som ni har. Däremot så funkar styrningen toppen helt bettlöst. Så att varva med bettlöst ibland kanske man kan pröva. Det blir ju något nytt som händer och det finns inget att suga tag i. Fast det kanske känns som om man inte skulle få stopp? Men pröva:)Annars tror jag på skarpare bett med finare hjälper. Överhuvudtaget att man gör något nytt brukar få dem lite mer lyhörda.

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

Stina

13 oktober 2011 17:17

Jag rider Billan på hackamore ibland men som sagt, lite "det finns inget stopp" känsla har jag mellan varven.

Får prova mig fram helt enkelt !

 
Ingen bild

Helena

13 oktober 2011 21:37

lite utifrån din beskrivning och hur Billan är byggd: tror du inte det mer handlar om att hon inte orkar bära upp sig bak, och därmed vräker sig fram och blir tung i handen? jag skulle tro att det är där problemet sitter och då kommer det bli bättre när hon blir starkare och sätter under sig bättre. du redovisar inte hur hon är på hack,men i min erfarenhet är hästar som gärna lägger sig i handen och vräker sigframåt, svåra att rida på hack för de tar bara mer stöd i och lutar sig mot nos stycket, dvs blir ännu mera framtunga och vräkiga.

Stina

14 oktober 2011 06:07

Jo, hon skjuter på mkt bak ala travaren i henne och kastar sig iväg.
Samtidigt är hon otroligt stark och det tar inte lång stund innan jag har ont i både arm och händer som jag har lite problem med.
Jag tycker jag får rida med på tok för mkt hand om du förstår vad jag menar.
Kommer säkerligen att bli bättre när hon blir starkare =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 27 maj 2023 14:25


maskrosor är vackra i sina olika stadier.

Av Stina - 19 september 2021 18:52


har firat 18 år tillsammans, det gjorde vi med att köpa oss en brödbakmaskin och äta på McDonalds ... inga stora festligheter här inte ? ...

Av Stina - 29 oktober 2020 19:32


var det som gällde idag ihop med A. Jag klippte Puttes enorma hovskägg medans A klippte Gurra innan hästarna fick gå ut. Så stalljobb, hjälpte till med att ha på medicin på kaninen som kliar sig och efter det lite kaffe. När hästarna ätit färdigt...

Av Stina - 27 oktober 2020 19:19


hade jag stallet medans A jobbade men pga en riktigt hemsk huvudvärk vart det inget pyssel med hästarna. Efter det har jag varit krasslig några dagar så har mest varit sängliggande men nu börjar det vända. Lite pyssel i scraprummet har det dock bl...

Av Stina - 23 oktober 2020 20:05


Var gubben och jag inne på idag. Mycket folk men mindre än väntat faktiskt. Vi kom ut med lite städ och hygiengrejjer, fågelmat, servetter i storpack, nya lampskärmar till sovrumslamporna och en ny fin lampa till köksfönstret. Mycket mer kunde de...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards