It's my life

Direktlänk till inlägg 15 maj 2011

Nåt jag la märke till

Av Stina - 15 maj 2011 19:21

idag på Vincent när jag stretchade och kände igenom honom efter ridningen är att han var alldeles spänd och ömmade för tryck igen på vänster sida av nacken.

När ET var ute sist var det bland det första hon märkte och trodde på munproblem. Vi åkte ju till Torbjörn Lundström då som tog bort vargtänder men inte hittade några andra problem i munnen på honom.


Senaste tiden har han varit väldigt pigg på att lägga tungan över bettet. Varför ?

Detta händer ofta när han rids på tredelat tycker jag mig minnas efter att ha tänkt igenom saken ordentligt.

TL rekommendation var 3 delat alt rakt bett med bettplattor för att stabilisera. Det har jag följt.

Jag har haft en gnagande känsla av att han inte varit nöjd i munnen senaste veckorna, men inte riktigt kunnat sätta fingret på vad eller hur liksom.


Jag har iaf bestämt mig för att prova att utesluta tredelat bett på honom. Nu kör jag bara med hackamore några veckor för att sedan introducera novabett igen.

Jag ska försöka få ut ET igen så snabbt som möjligt och om Vincent får såna här utbrott igen så ringer jag klinik för röntgen av hals, nacke och rygg.


Arkivbild

 



 
 
Sarah

Sarah

15 maj 2011 20:32

Jätte klokt stina :)

http://starlet83.bloggplatsen.se

 
Q med ridtravare i fokus

Q med ridtravare i fokus

15 maj 2011 21:58

Håller med ovanstående !

sv:ang dina eller kanske hästens problem i skänkelvikningen till vänster så har jag en följd fråga .Vilken galopp har hästen lättast för?
Anledningen till att jag frågar är pga att i bland speciellt när den ena skänkelvikningen inte funkar kan det bero på ett svagare bakben/sida hos hästen.

och ang den backande hästen i regnet så tror jag nog att en och annan satt lunchen i fel strupe när de tittade ut genom fönstret den där dagen när jag kom ridandes backandes genom byn.xD
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

 
Q med ridtravare i fokus

Q med ridtravare i fokus

15 maj 2011 22:37

sv:Då tror jag så här.Det är ju iof en vild chansning eftersom jag aldrig sett hästen i fråga.

Men det torde då vara så att eftersom hon har lättast för högergalopp så skulle jag tippa på att hon är just starkare i vänsterbak där just högergaloppen börjar.
Därav då kanske problemet med sidvärts till vänster eftersom högerbak där blir mer bärande.Och jag tror då att hästen eventuellt blir för rak i ingången till skänkelvikningen och du själv upplever det då som om du viker dig i högersida + att du puttar sadeln ut åt vänster.
Det är inte alls säkert att detta funkar men prova att ha hästen böjd i nacken redan innan du går in i själva skänkelvikningen för att lättare hitta höger bak och få med det in under kroppen och försök sedan flytta på henne.Är hästen svårare att ställa till vänster?Tex om man rider på en volt?
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

 
Synnöve

Synnöve

16 maj 2011 07:34

Jag hoppas du kommer tillrätta med hans problem. För känslan du har är nog inte helt fel. Du känner honom bäst och vet hur han funkar. Håller tummarna.

http://nabolandet.blogspot.com

Stina

16 maj 2011 07:44

Tack vännen =)

 
Q med ridtravare i fokus

Q med ridtravare i fokus

16 maj 2011 07:40

sv:Ok Jag spånar bara vidare inget du behöver lägga vikt på eller så.Anledningen till att jag frågade om just det är om hästen tex väldigt länge kommit undan med kanske sitt svaga bakben.(vilket jag inte tror är fallet med din häst).Hur som helst kan det kan i sin tur även i längden upplevas som stelhet längre fram i hästens kropp.Det var därför jag undrade=)
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

Stina

16 maj 2011 07:46

Spåna gärna på, jag har bett om ditt råd och uppskattar det massor.
Jag tror definitivt du kan ha rätt !

 
Viveca

Viveca

16 maj 2011 09:16

Jag skickade ett meddelande till dig via fb. Vad gäller bett så fick jag lite tips av min guru eller snarare hade han fått tips från en annan tipsare. De som har dressyrstallet (i länken jag skickade) rider enbart på gummiklädda bett. Inte Nova bett och inte de tjocka gröna med äppelsmak utan de med svart gummiöverdrag. Tydligen använder de aldrig något annat. Mina verkar dock nöjda med raka eggbett (hade ju tredelade innan), vilket ju har ungefär samma funktion som bettskivor eller parerstänger. Lycka till med Vincent!Måste vara jättejobbigt och väcka så mycket tankar och funderingar. Kram!

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

Stina

16 maj 2011 16:07

gummiöverdrag ? aha - måste jag kolla upp vad det är för nåt !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 27 maj 2023 14:25


maskrosor är vackra i sina olika stadier.

Av Stina - 19 september 2021 18:52


har firat 18 år tillsammans, det gjorde vi med att köpa oss en brödbakmaskin och äta på McDonalds ... inga stora festligheter här inte ? ...

Av Stina - 29 oktober 2020 19:32


var det som gällde idag ihop med A. Jag klippte Puttes enorma hovskägg medans A klippte Gurra innan hästarna fick gå ut. Så stalljobb, hjälpte till med att ha på medicin på kaninen som kliar sig och efter det lite kaffe. När hästarna ätit färdigt...

Av Stina - 27 oktober 2020 19:19


hade jag stallet medans A jobbade men pga en riktigt hemsk huvudvärk vart det inget pyssel med hästarna. Efter det har jag varit krasslig några dagar så har mest varit sängliggande men nu börjar det vända. Lite pyssel i scraprummet har det dock bl...

Av Stina - 23 oktober 2020 20:05


Var gubben och jag inne på idag. Mycket folk men mindre än väntat faktiskt. Vi kom ut med lite städ och hygiengrejjer, fågelmat, servetter i storpack, nya lampskärmar till sovrumslamporna och en ny fin lampa till köksfönstret. Mycket mer kunde de...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards