It's my life

Direktlänk till inlägg 23 maj 2011

Insektsskydd

Av Stina - 23 maj 2011 07:34

Hur skyddar du din häst från insekter i sommar ?


Om du använder flughuva/flugtäcke - vad har du för nåt och vilken sort föredrar du ?

Om du använder insektsmedel - vilken sort har du valt att använda ?


Själv använder jag flughuva med öron på dagarna.

Jag tar alltid av till natten och sätter på på morgonen.

Jag har inte börjat använda det än då jag inte tycker vi har så mycket flugor ännu.


När det gäller insektsmedel så använder jag Switch på alla hästarna och smörjer in med Skillingarydsalva vid skap mm som är extra utsattta.

När det gäller nåt som håller bromsar och blinningar borta - ja, nåt sånt har jag inte hittat än och är väldigt nyfiken på om ni har nåt supertips på lager !!??


 



 
 
Ingen bild

Anneli

23 maj 2011 07:51

Jag har enbart använt flughuva med öron om det behövts...Är ju inte mycket flugor ännu,men får väll se om jag måste införskaffa en ny i sommar till våran pålle:-)

 
Ann

Ann

23 maj 2011 08:46

Hilma har flughuva ibland, Mellis får skav av huvan... försökte använda switch men de tålde inte det, tyvärr så det är hästsalva som gäller här.
Hittade ett recept med såpa som man kunde göra själv som jag tänkt testa.
säger som du, har någon något supertips så provar jag gärna! :)

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Helena

23 maj 2011 10:01

använder Ultrashield absorbine spray. Det funkar bra mot både flugor och broms och håller sig länge. Det innehåller samma medel som switch så numera switchar jag inte utan använder ultran istället. På huvudet har jag flyweil som är indränkt med hjorthornsolja spray. duttar även sånt vid skapet, det stinker helvete och flugorna går inte nära.

 
Q med ridtravare i fokus

Q med ridtravare i fokus

23 maj 2011 10:29

Jag kör med luva med öron på båda mina hästar.Båda luvorna kommer från Hansbo och är väldigt finmaskiga .Jag har valt att ha det så för svinknott tex kryper in i de flesta luvorna med lite större maskor.
De gick täckeslösa i fjol .Men knas kan den hända att jag kommer få flugtäcka framöver då han börjat klia manen igen.Han är känslig och har till stor del gått täckad varje sommar hela livet.
Det täcket jag gillat bäst är faktiskt börjes billiga variant.
När det kommer till flugmedel använder jag Ultra Shield och effols Bromsblocker vid behov.Luktar apa med funkar riktigt bra på de större bitande insekterna.
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

 
kicki

kicki

23 maj 2011 13:36

jag grundar med switch och sprejar sen efter behov med föllinge hästdeo! den funkar kanonbra tycker jag.
täcke behöver jag inte (ta i trä) använda numera då gubben inte visar nåt särskilt av eksem längre, det räcker med switch + sprej. skap o utsatta ställen under magen smörjer jag med skillingarydsalvan. gubbe har flughuvor av vanligaste modellen, men jag har sytt på tyglapp som täcker ner över nosen oxå. det började jag med för en hel massa år sen, nu har det visst kommit sådana på marknaden =)
Bettan behöver inte nåt särskilt skydd, huva ibland om hon är irriterad i ögonen, lite salva på tuttarna om det behövs.

http://kaa.bloggplatsen.se

 
Anne-Lie

Anne-Lie

23 maj 2011 16:54

När jag hittar en huva som passar kommer den att sitta på. Ett måste är att den ska ha öron, för det är där han får bekymmer :S

Annars är det ultrashield och hästsalva som gäller!
Effol bromsblocker håller bromsarna borta en stund, men inte tycker jag att det ger någon längre effekt! Eller så har jag bara onödigt stöddiga bromsar :/

http://monzan.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

23 maj 2011 16:56

Jag använder flughuvor vid behov (soliga, flugiga dagar), utan öron dock för de brukar aldrig sitta där de skall. I alla fall Vilda lyckas alltid ta av sig dem.

Eksemtäcken

Ultra Shield använder jag sedan förra året och de har aldrig haft så litet fästingar som efter det. Verkar funka på de flesta stickinsekter. Det kan ibland vara någon fästing på nosryggarna då jag inte använder medlet i deras ansikten.

Jag tar på medlet oftare än det står på flaskan dock för det räcker inte riktigt så länge som det hävdas. Man brukar märka när det slutat fungera.

Hade i år funderingar på Switch som är samma medel som sagt, men mer koncentrerat. Efter jag läst och hört mig för så verkar det dock ganska vanligt med allergiska reaktioner av det, men samma hästar verkar kunna använda Ultra Shield istället. Med redan känsliga hästar så sprayar jag hellre oftare än att de får ytterligare klåda.

Runt skap, juver och ögon använder jag Skillingaryds Hästsalva.

Sedan klådmedel vid behov AVS 14, Nylanders hästkräm med vitlök iblandat. Vid extra mycket klåda Diproderm (kortison).

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Helena

23 maj 2011 18:28

just ja, bremsen blocker (Effols) brukar jag ju toppa med under bromsperioden. Kemikalier är det som gäller här : )
Den bästa spray som ngnsin funnits var Emins sommarspray med citronella. Oslagbar, för de hatade citronellan och appliceringen höll i sig låååånga dagar. Tyvärr blev den ju förbjuden i och med att citronella är så skadligt för miljön.

 
Carola

Carola

23 maj 2011 21:38

Oh vad massa bra tips jag har fått genom att läsa inläggen =) Tänkte ju bara poppa in och säga att flughuvor ger mej ryyyyysningar!! Skulle för några år sedan rätta till huvan på kompisens häst, tyckte den satt något snett. Drar upp kardborrebandet och ut kommer en gigantisk svärm med flugor som tagit sej in men tydligen inte ut!!! STACKARS häst som gått omkring med huvan full med äckliga flugor hela halva dagen utan att kunna komma undan =(
Nä blä sån har jag aldrig velat använda efter det! Hihi hade ingen innan heller för jag är tveksam om hästarna verkligen ser bra i dem och så ser dom hemskt fåniga ut oxå.
Högsäsong använder jag Flyvil iaf tills hon får skav av grimman som brukar vara efter fyra dagar...
I år ska det nog köpas in Ultra Shield och Effol bromsblocker Tack för tipsen =)
Jag har oxå för mej att renfana har insektsbortstötande effekt...

http://theiami.blogspot.com

 
Anna

Anna

25 maj 2011 11:34

Switch + Absorbines Ultra Shield. Ska köpa hem Bug Block från USA, dom har lite andra grejer än oss både vad gäller bugs och medel. Rent gift men pest eller kolera....
Smörjer känsliga ställen med tjärsmetet i den svarta burken med vitt lock (är det skillingaryd?)
Använder i regel inte huvor osv, förutom om jag har någon tävlingshäst som blir solblekt, då får den ha UV/flug täcke -heltäckande.

http://coolqh.bloggagratis.se

 
Alexandra

Alexandra

25 maj 2011 21:20

Switch använder jag också och horsewise no fly flugspray. Tror den fungerar rätt bra, dock svårt att säga då det inte är så mycket flugor.
Annars är det eksemtäcke också då min tjej har eksem.

http://barefootangel.blogg.se

 
ylle

ylle

28 maj 2011 15:06

På tal om Carolas inlägg uppe så får ju flughuvor ALDRIG vara för slappa, då kommer flugorna in, som i hennes exempel. Men sitter de åt för hårt över nos och nacke är det inte heller bra. Bäst alltså om de har resårfjädring. jag använde i många år Hööks bra blå huvor MED ÖRON (många små knott älskar att sätta sig i hästöronen och suger blod) och sydde själv in resår i kardborrbandet som går under ganascherna. Funkade förträffligt, kollade flera ggr per dag, aldrig en fluga innanför!
Effol bromsblocker funkar superbra mot stora äckliga hästbromsarna!!!

http://hptt://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 27 maj 2023 14:25


maskrosor är vackra i sina olika stadier.

Av Stina - 19 september 2021 18:52


har firat 18 år tillsammans, det gjorde vi med att köpa oss en brödbakmaskin och äta på McDonalds ... inga stora festligheter här inte ? ...

Av Stina - 29 oktober 2020 19:32


var det som gällde idag ihop med A. Jag klippte Puttes enorma hovskägg medans A klippte Gurra innan hästarna fick gå ut. Så stalljobb, hjälpte till med att ha på medicin på kaninen som kliar sig och efter det lite kaffe. När hästarna ätit färdigt...

Av Stina - 27 oktober 2020 19:19


hade jag stallet medans A jobbade men pga en riktigt hemsk huvudvärk vart det inget pyssel med hästarna. Efter det har jag varit krasslig några dagar så har mest varit sängliggande men nu börjar det vända. Lite pyssel i scraprummet har det dock bl...

Av Stina - 23 oktober 2020 20:05


Var gubben och jag inne på idag. Mycket folk men mindre än väntat faktiskt. Vi kom ut med lite städ och hygiengrejjer, fågelmat, servetter i storpack, nya lampskärmar till sovrumslamporna och en ny fin lampa till köksfönstret. Mycket mer kunde de...

Vädret

klart.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards